Bli en bättre deltagare i rollspel

Något som är mycket tråkigt är att vara deltagare i ett rollspel där det finns många som inte har kunskapen, engagemanget och inlevelsen i sina roller. I och med att detta anses tråkigt vill du naturligtvis inte vara en i den gruppen. Här vill du bli sett som en deltagare som känner sin roll, vill spela ut den och har gjort det lilla extra för att skapa den rätta stilen. I det fallet finns det några saker alla måste göra för att vara en som bra lajvare som möjligt. Det handlar om att skaffa sig kunskap, skapa sin identitet och vara den som verkligen blir ett med spelet.

Studera din egen rollfigur

Något av det allra viktigaste är att du har kunskap om vem det är du ska spela eller vad du ska föreställa. I det fallet handlar det om att samla fakta eller läsa om sin rollfigurs beteende. Detta kan du oftast göra i böcker eller genom att se på olika filmer som berör det du ska spela. På så sätt har du kunskapen om vem du är såväl i verkliga livet som i spelet.

Skapa den rätta stilen

Naturligtvis måste du också skapa den rätta stilen som passar rollspelets tema och din figur. Det går inte att vara den som ser ut som en yuppie på medeltiden. Här kan du köpa passande kläder och attribut Finns de inte så skapar du dem själv genom att sy eller klippa och klistra.

Var en verklig skådespelare

När du har den rätta stilen och kan allt om den eller det du ska vara, så är detta de två grundstenarna som också finns i en riktig skådespelares liv och jobb. Efter detta är det bara att skapa den karaktär som du ska vara och leva dig in i din roll på bästa sätt.