Detta händer för lajvare 2018

Information om rollspel som sker 2018

Rollspel är något som har växt sig mycket stort i Sverige, och det antas finnas flera än 200000 människor i Sverige som årligen ägnar sig åt ett eller flera rollspel. Detta kommer också betyda att det inte kommer gå att nämna alla de olika rollspel och lajv som arrangeras i Sverige 2018. Vad som här har gjorts är ett kraftfullt försök att skapa en lista över de mest intressanta rollspelen för alla svenska lajvare 2018. Håll tillgodo!

Lajv och rollspelskalender 2018

  • Inferno Games 2:nd wave: Detta är ett postapokalyptiskt lajv som pågår under tre dagar. Lajvet sker mellan 10-13 maj och är en fortsättning på en story från 2017. Här erbjuds möjligheter att köra ambulans med blåljus, utspela milism med zomies samt skapa grymma intriger. Du träffar trevliga deltagare och lajvet utspelas på ett område med mycket vägar. Totalt handlar det om 25 km.
  • Rötmånad: Detta lajv utspelas på Lyckeby sommargård utanför Umeå under dagarna 25-27 maj. Här passar detta allt från nybörjare och erfarna lajvare bara åldern är minst 18 år. Handlingen är att folktro ställs mot maktbegär och industrialism. Ingen kan egentligen vinna, rädsla skapas och det enda du vill är att överleva.
  • Brännglas: Även detta lajv kommer att pågå i tre dagar mellan 15-17 juni. Detta rollspel utspelas på en järnåldersgård i Örnsköldsvik. Handlingen är medeltidsinspirerad och det stora Tronföljdskriget som rasar. Hur länge kan du hålla dig utanför.? När måste du välja sida? Nu är det inte bara adeln som krigar, utan vanliga människor ger sig in i striden.
  • Hallå Off 2.0: Detta är ett unikt lajv, med ett medeltida fantasysteampunk-tema. Det hela bär namnet ”Vid Skuggornas död”. Detta ska enligt alla bli ett megalajv med episka strider och intriger. Här är det Kumla Scoutkårs stuga i Sveaborg som gäller, och datumen är 15-16 juni.
  • Alla Ska Vi Dö En Dag: Mellan datumen 29 juni till 1 juli kommer det spännande och händelserika rollspelet ”Alla ska vi dö en dag” gå av stapeln. Detta sker i Tällberg. Egentligen är detta lajv mycket intressant då det behandlar verkligheten samtidigt som det berör vanliga människor. Det handlar om döden, ödet och livet. Här finns utrymme för hög fantasi och allt är obundet. I detta rollspel skapar deltagarna helt och hållet den historia som ska utspelas.
  • Korpvinga: Detta är ett relativt långt lajv som pågår mellan 23 juli till 29 juli, vilket totalt blir en hel vecka bestående av sju dagar. Lajvet kommer att utspela sig vid Sjön Ösaren med omnejd, vilket ger ett fritt öppet och naturligt landskap till detta lajv. Handlingen är rörande en flyktingförläggning under belägring. Det berör känslor samt innefattar väld, flykt, hunger, religion och desperation. Är detta något du söker i ett lite hårdare rollspel än vanligt? Ja, då vet vart det bär i slutet av juli 2018.
  • Bifrost VIII: Kanske är detta det mest kända lajvet under 2018. Här kommer detta att pågå i 3 dagar från den 26-29 juli. Rollspelet är förlagt till Göransborgs scoutgård. Handlingen kan heller inte bli bättre för att engagera och intressera yngre deltagare. Här är alla från 15 år och uppåt välkomna. Det handlar om Harry Potter, Hogwarths, magi och mysterier. Detta precis som i filmerna. Räkna med spänning, skräck, komedi och en tårtbit av magins underbara värld.